در گذشته هیچ‌کس از اینترنت‌های نسل‌های قبل انتظار زیادی نداشت و تصور این که یک اینترنت تلفن همراه سرعت بسیار بالا داشته باشد غیر ممکن بود. اما امروزه با روی کار آمدن نسل چهارم از ارتباطات، این آرزو تا حدودی به حقیقت پیوسته. اما در نسل پنجم چه چیز انتظار ما را می‌کشد؟ سرعت اینترنت و ارتباطات در نسل بعد چگونه خواهد بود؟ برای شناخت بیشتر تکنولوژی 5G در این مقاله با اگزونت همراه باشید.

فایو‌جی،‌ نسل بعدی ارتباطات بی‌سیم است و به منظور تغییر اساسی در سبک زندگی بشر پایه ریزی شده است. قرار است این نوع ارتباط به مراتب سریع‌تر و گسترده تر از نسل فور جی حال حاضر باشد. به طوری که نه فقط تلفن‌های همراه و کامپیوترها بلکه تمام وسایل زندگی با این ارتباط قابل کنترل باشد. از سال 2018 در ایالات متحده آمریکا و برخی کشورهای دنیا این تکنولوژی در حال گسترش است اما باید دانست که پتانسیل آن خیلی فراتر از این است و امروز این تکنولوزی دوره‌ی ابتدایی خود را در دنیا طی می‌کند.

در ایران به اشتباه اصطلاح اینترنت نسل پنجم یا فایو جی رایج شده است. اما در اصل فایو جی اینترنت نیست بلکه یک تکنولوژی ارتباطی بی‌سیم است. در ادامه ضرورت استفاده از این تکنولوژی را به همراه مزایا و معایب آن برای شما شرح خواهیم داد.

 

ضرورت استفاده از فایو‌جی

کمپانی‌های ارائه دهنده‌ی این تکنولوزی در رقابت تنگاتنگی به سر می‌برند. این رقابت در راستای دستیابی به با کیفیت‌ترین و سریع‌ترین حالت ممکن است. این رقابت هم‌چنین در میان حکومت‌های جهان نیز در جریان است تا بتوانند اولین کشوری باشند که از این تکنولوژی به صورت گسترده در سطح کشورشان باشند. چرا که در آینده تکنولوژی ارتباطی فایو جی نه تنها برای ارتباطات بلکه قرار است سوخت موتور حرکتی پیشرفت در زمینه‌ی تجارت و امنیت رایانه‌ها باشد. در نتیجه با گستردگی این پل ارتباطی، در آینده نزدیک، استفاده از فایو جی برای همگام شدن با پیشرفت جهانی حیاتی خواهد بود.

 

مزایای نسل پنجم ارتباطات

وقتی نام فایو جی به میان می‌آید اولین کلمه‌ای که در ذهن نقش می بندد "سرعت" است. اما برای این پل ارتباطی، تمام مزایا به سرعت بالا محدود نمی‌شود. فایو جی پهنای باند بالایی دارد. به این معنا که امکان اتصال وسایل زیادی به آن وجود دارد. نتیجه آن است که زمانی که ترافیک اینترنتی در خانه یا محل کار شما باشدف خبری از افت سرعت نیست.

فایو جی همچنین تاخیر را از میان برداشته است. مدت زمانی که صرف می‌شد تا نسل قبلی یک دستور را شروع به پاسخ‌گویی کند در فایو جی به حداقل خواهد رسید. همچنین دسترسی به سیستم ابری در این نوع ارتباط بسیار سریع‌تر و راحت‌تر از نسل امروز خواهد بود.

 

فایو جی چگونی کار می کند؟

با فایو جی سیگنال‌ها با فرکانس رادیویی متفاوت و جدیدی منتشر می‌شوند که این امر نیازمند ایجاد تغییراتی در فرستنده‌های حال حاضر است.

بسته به امکانات شرکت مخابراتی فرستنده، سه راه برای ساخت یک استگاه فرستنده‌ی فایو جی وجود دارد.

1.        ارتباط 5G با پهنای باند کم، که قدرت فرستندگی تا مسافت بیشتری خواهد بود اما سرعت آن فقط 20 درصد از 4G بالاتر است.

2.        پهنای باند بالا، که سرعت ما فوق تصوری دارد اما نقص آن در این‌جاست که با کمی فاصله فرستنده میزان سرعت به طور چشم‌گیری افت می‌کند و همچنین ساختمان‌ها در میان گیرنده و فرستنده حتی در فاصله کم می توانند سرعت را به طور قابل توجهی کاهش دهند.

3.        پهنای باند متوسط که یک وضعیت تعادل میان دو حالت قبلی‌ست و سرعت مناسب را در کنار مسافت قابل قبول ارائه می دهد.

شرکت های مخابراتی که شبکه های 5G فوق سریع ایجاد می کنند باید تعداد زیادی سلول کوچک فرسنتده به اندازه جعبه‌های پیتزا، در سراسر شهر تحت پوشش نصب کنند. برای رفع مشکل ساختمان‌های بلند این تعداد باید بیشتر هم بشود. در بعضی نقاط ممکن است از ترکیبی از سه نوع فرستنده برای بهتر کردن نسبت سرعت به مسافت استفاده شود.

 

سرعت دانلود 5G چقدر است؟

البته مهم‌ترین مسئله در نسل پنجم سرعت است. قرار است سرعت دانلود در نسل پنجم حداقل و در کم‌ترین حالت 10 برابر نسل چهارمِ صنعت ارتباطات باشد. بعضی از توسعه دهندگان حتی صحبت از 100 برابر سرعت دانلود و آپلود کرده‌اند و این سرعت به این معناست که یک فیلم سینمایی با رزولوشن فور‌کی در چند ثانیه دانلود خواهد شد. در حالی که در حال حاضر زمان دانلود چنین فیلمی در بهترین حالت 7 دقیقه است.

 

چطور می توانیم از این تکنولوژی بهره ببریم؟

برای اتصال و بهره‌مندی از مزایای شبکه نسل پنجم، مصرف کنندگان باید دستگاه‌های مجهز به 5G داشته باشند. کمپانی‌های سامسونگ، موتورولا، هواوی، ال جی، وان پلاس و چندین سازنده دیگر در سال 2020 تلفن‌های هوشمند 5G را منتشر کرده‌اند.

 

آیا تکنولوژی نسل پنجم معایبی هم دارد؟

اول از همه باید گفت نقص اصلیِ این تکنولوژی پرسرعت، کندی آن در فراهم سازی زیرساخت است. برآورد شده است که در سال 2025 فقط نیمی از مشترکین تلفن همراه در جهان، به فایو جی مجهز خواهند شد. در حالی که تمام تکنولوژی‌های پیش روی بشر مثل ماشین هایی با رانندگی خودکار، در گروی این پل ارتباطی هستند.

نگرانی دیگری که برای این نسل از ارتباطات وجود دارد امنیت است. اگر تمام وسایل خانه به فایوجی مجهز باشد، امنیت آن بسیار حساس خواهد شد.